Om fotografen

 

“En bild minns de små detaljerna, långt efter att du glömt bort allt”

DSC_0182En bild har förmågan att transportera oss genom tid och rum.. Den kan återskapa känslor, minnen och till och med lukter.

Jag vill skapa äkta bilder som får dig att känna något, inte bara ett vackert porträtt. En bild är som bäst när man fångar ett ögonblick när personen är omedveten om kameran.

När vädret tillåter tar jag helst bilderna utomhus i naturliga sammanhang, gärna på en plats som betyder något speciellt för dig.Jag vill gärna veta lite mer om er före fotograferingen, intressen, personligheter och hur ni är som familj. Detta gör att jag kan verkligen kan få fram era personligheter i bilderna, fånga ert innersta och inte bara det yttre.

 Vem är då jag? Som person älskar jag att träffa nya människor och tar varje tillfälle jag kan till att lära mig nya saker.

Jag tycker om enkla saker som en stund i skogen med hunden, plocka svamp och rensa ogräs (skämtar inte, det är väldigt meditativt…)

Mina barn är nu lite äldre (14, 21 & 23) så nu finns tiden att ägna mig mer åt det jag älskar mest – att fotografera.

Vart jag än går ser jag bilder jag vill skapa – ljuset, färgerna, naturen eller fräknarna på näsan på flickan vid busshållplatsen.

I över 30 år har jag har fotograferat och jag började på det traditionella sättet med mörkrum och film. Jag fortbildar mig kontinuerligt och under den senaste tiden har jag gått kurser och workshops inom både Nyföddfotografering, Beloved tekniken och även Bröllop.